Intim gyantázás és kozmetika

Neked is gondot okoz az intim szőrtelenítés?

 

Ne aggódj, nem vagy egyedül, sok nő küzd ezzel a problémával.

Ha érzékeny a bőröd, ha már unod a borotválást, ha nincs időd az epilátorral hosszasan bajlódni, akkor mindenképpen a gyantázás lesz a megoldás számodra is.

 

A teljes intim gyanta előnyei:

 • gyors
 • tartós eredmény
 • higiénikus
 • csodás érzés a puha bőr
 • önbizalmad ad neked

 

Mire figyelj a gyantázás előtt:

 • Előtte való nap, amennyiben lehetséges radírozd le a bőröd
 • Győződj meg róla, hogy a gyantáztatni kívánt szőrszálak megfelelő hosszúságúak-e. Ez azért fontos, mert ha a szálak nem elég hosszúak, akkor a gyanta úgymond nem tud mibe belekapaszkodni, így a kezelés nem lesz elég hatékony. A megfelelő hosszúság fél-egy centi. Ha hosszabb semmi gond, azon tudok segíteni
 • Kerüld az intim kendők használatát aznap, mert a többsége olajos hatású és ez megnehezíti a gyanta tapadását
 • Szánd rá az időd! Egy lelkiismeretesen végzett intim gyantázás 25-35 percet is igénybe vesz

 

Mire figyelj a gyantázás után:

 • Próbáld meg úgy igazítani a napirendedet, hogy gyantázás után már ne legyen edzés vagy fokozott izzadsággal járó tevékenység: pl. szauna
 • Kerüld a napozást és a szolárium használatát a gyantázás után még 24 óráig
 • Nem javasolt egyből lefürdeni utána, pedig tudom, hogy arra vágynál. Lehetőség szerint várj még pár órát

 

Hogyan történik a gyantázás?

Amikor először jársz nálam a gyantázást mindig egy kis beszélgetés előzi meg. Megkérdezem, hogy vannak-e esetleg kérdéseid vagy bármi, amit el szeretnél mondani nekem. Csak akkor kezdjük el a kezelést, ha kellőképpen felkészültél rá. Megértem, hogy elsőre nagyon nehéz neked így kitárulkozni valaki előtt. Végig azon leszek, hogy a lehető legjobban megnyugtassalak, figyelek rád meglátod. Ha úgy komfortosabb számodra viselhetsz egyszer használatos, higiénikus tanga bugyit a kezelés közben, melyet én biztosítok számodra. Különösen ügyelek a megfelelő higiéniára is, ezért egyszer használatos papírlepedőt és spatulát használok. Gyantázáshoz antiallergén, gyulladáscsökkentő anyagokat is tartalmazó, elasztikus gumigyantát használok. Ezt speciálisan az intim testrészek gyantázásához fejlesztették ki. Puha, rugalmas és könnyen formázható, ezért sokkal kíméletesebb a bőrhöz. A bőr megfelelő előkészítése után megkezdjük a gyantázást. Spatulával viszem fel és kézzel tépem le. Ha szükséges maximum még egyszer visszamegyek a területre. Ha végeztünk a gyantázással a benőtt szőrszálakat és az esetlegesen túl rövideket, amik még ott maradtak csipesszel távolítom el. Legvégül eltávolítom a gyanta maradványait természetes olajjal és bekenem nyugtató és gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmazó, hűsítő géllel.

 

A kezelést kiegészíti egy átfogó intimkozmetikai szaktanácsadás. Megosztom veled azokat a tanácsokat és praktikákat, amelyeket betartva szép, puha és egészséges marad a bőröd.

 

Intim gyanta menstruáció alatt?

Nos, ez a kérdés sokszor felmerül. Természetesen tampon használata mellett semmi akadálya nincs. A nők többségének ilyenkor alacsonyabb a fájdalomküszöbe, de van aki ilyenkor kevésbé érzékeny a plusz fájdalomra. Egyéni érzékenységedtől függ, hogy vállalod-e a kezelést. 

 

Milyen időközönként érdemes megismételni?

Ez is teljesen egyéni, mindenkinek a szőrnövekedési ciklusától függ. Akinek gyorsabban nő, annak érdemes 3-4 hetente, akinek lassabban 4-6 hetente. A lényeg, hogy megfelelő hosszúságú legyen gyantázás előtt.

 

Otthoni ápolás:

Rendszeres gyantázáskor a szőrszálak elvékonyodnak, ezért különösen fontos odafigyelni, hogy a szőrszálak ki tudjanak nőni. Az elvékonyodott szőrszál már nehezebben tudja átszakítani a bőrt és így szőrbenövések,  gyulladások keletkezhetnek. Ennek elkerülése érdekében érdemes hetente egyszer leradírozni a bőrt és figyelni annak megfelelő hidratáltságára is. Különösen akkor fontos radírozni, mikor már látod, hogy kezdene kinőni. Ilyenkor a legfontosabb a megvastagodott szarutól felszabadítani a bőrt. Ha ezeket betartod nagy valószínűséggel elkerülheted a nem kívánt szőrbenövést.

 

Intimkozmetikai tisztító kezelés:

Ez a kezelés akkor válik szükségessé, ha esetleg túl sok benőtt szőrszálad van és sok a begyulladt szőrtüsző is. Ilyenkor szoktam javasolni, hogy végezzünk el a területen egy tisztító kezelést. Ilyenkor ugyanúgy kezeljük ezt a területet is, mint az arckezelésnél. Megfelelő letisztítás, radírozás, gőzölés, manuális tisztítás, fertőtlenítés és gyulladáscsökkentés történik. Egy ilyen kezelés után helyrejön a bőröd, újra sima és egészséges lesz a bőrkép.