Gyantázás

Varázsoljuk bársonyosan simává a bőrödet mindenhol!

 

A legtöbb nő, talán Te is, ha szőrtelenítésről van szó, legelőször a borotvával találkozik. Megtapasztalja, hogy hosszú távon ez nem lesz a legjobb megoldás, hiszen szinte egy nap múlva már szúr is a terület. Ami még rosszabb, hogy nagyon könnyen begyulladhat és szőrtüszőgyulladás alakulhat ki. Ezután jön a következő lépés, megpróbálja magának elvégezni a gyantázást.

A legtöbbünk legalább egyszer megpróbálta már magának elvégezni ezt a műveletet és sokaknál sajnos kisebb nagyobb sérülésekkel is járt. Ezután jön a következő ötlet, az epilátor. Ennél az eljárásnál is megtapasztalható, hogy ez sem jár kisebb fájdalommal, sőt, de ami még rosszabb, hogy nagyon időigényes. Azért vannak olyan hölgyek is, akiknek sikerül megcsinálni maguknak ezek közül valamelyikkel. A többség viszont végül mégis úgy dönt, hogy szakemberre bízza inkább.

A gyantázás nem csak abból áll, hogy felkenem és letépem. Több dologra is figyelned kell, előtte, közben és utána is.

A megfelelő gyantázással hetekre megszabadulhatsz a nem kívánt szőrszálaidtól. A gyantázás egyik fő előnye, a borotválással szemben, hogy jóval tartósabb eredményeket érhetünk el. Sőt, a rendszeresen gyantázott területeken csökken a visszanövő szőrszálak száma, és amik visszanőnek, azok is kevésbé lesznek erősek.

 

Mire figyelj a gyantázás előtt:

  • Előtte való nap, amennyiben lehetséges radírozd le a bőröd
  • Győződj meg róla, hogy a gyantáztatni kívánt szőrszálak megfelelő hosszúságúak-e. Ez azért fontos, mert ha a szálak nem elég hosszúak, akkor a gyanta úgymond nem tud mibe belekapaszkodni, így a kezelés nem lesz elég hatékony. A megfelelő hosszúság fél-egy centi.
  • Aznap kerüld a szolárium használatát

 

Mire figyelj a gyantázás után:

  • Próbáld meg úgy igazítani a napirendedet, hogy gyantázás után már ne legyen edzés vagy fokozott izzadsággal járó tevékenység: pl. szauna
  • Kerüld a napozást és a szolárium használatát gyantázás után is még 24 óráig
  • Nem javasolt egyből lefürdeni utána, pedig tudom, hogy arra vágynál. Lehetőség szerint várj még pár órát

 

A test nagyobb felületein a jól ismert görgőfejes, patronos gyantát használom. Ezek a gyanták egyszer használatosak, sterilek, antiallergének és gyulladáscsökkentő anyagokkal vannak ellátva. Az eltávolításuk papír csíkokkal történik. Gyors és hatékony.

Az érzékenyebb intim és hónalj területekre a speciálisan erre kifejlesztett, elasztikus gumigyantát használom, hogy a legkíméletesebb legyen számodra.

A kezelést kiegészíti egy átfogó bőrápolási szaktanácsadás. Megosztom Veled azokat a tanácsokat és praktikákat, amelyeket betartva szép, puha és egészséges marad a bőröd.

 

Ha felkészültél sok szeretettel várlak Téged is!